Bigoody
  • Anasayfa
  • KADIN DÜNYASI
    • İŞ DÜNYASI
    • ANNE VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • ERKEK DÜNYASI
    • BABA VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • GÜNDEM
  • YAŞAM
    • SAĞLIKLI YAŞAM
    • GASTRONOMİ
    • MEKAN ÖNERİLERİ
    • ASTROLOJİ
    • CİNSEL YAŞAM
  • KÜLTÜR SANAT
    • KİTAP
    • MÜZİK
    • TİYATRO VE SİNEMA
  • Kurumsal
  • İletişim
  • Reklam
Sosyal Medya
Facebook 12
Twitter 0
Instagram 0
Pinterest 3
YouTube 294
LinkedIn
Reddit 1
  • Kurumsal
  • Reklam
  • İletişim
Bigoody
Bigoody
  • ANA SAYFA
  • KADIN DÜNYASI
    • ANNE VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • ERKEK DÜNYASI
    • BABA VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • GÜNDEM
  • YAŞAM
    • SAĞLIKLI YAŞAM
    • GASTRONOMİ
    • MEKAN ÖNERİLERİ
    • ASTROLOJİ
    • CİNSEL YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • KÜLTÜR SANAT
    • KİTAP
    • MÜZİK
    • TİYATRO VE SİNEMA
  • KADIN DÜNYASI

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), Teknoloji Alanında Desteklerine Devam Ediyor

  • 25 Mart 2020
Total
0
Shares
0
0
0

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), üniversite öğrencilerine teknoloji alanında uzmanlaşmak ve istihdama katılmak konusunda desteklerine devam ediyor.

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), STEM (fen, matematik, mühendislik, bilim) öğrencilerinin duyma, düşünme ve gelecek yolculuklarında yalnız olmadıklarını söylemek, kariyer planlarını tasarlamak için 15 farklı üniversitede genç yeteneklerle buluştu.

Mart ayında (5 Mart Boğaziçi Albert Long Hall, 6 Mart İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 11 Mart Türk Alman Üniversitesi) üniversitelerde yapılan “Teknolojide, İnsan ve Kariyer Buluşmaları” ile toplamda 500 öğrenciye ulaşıldı, 50’nin üzerinde öğrenciye büyük kurumsal firmalarda staj, teknoloji dünyasının önde gelen yöneticileriyle mentorluk çalışması, kurumsal firmalardan en iyi start-up’lara kadar firma gezileri gibi çalışmalar yapıldı ve Wtech Platformu kuruldu.

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney

”Şimdi Tam Zamanı!”

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney, koronavirüs gündemi ve dernek çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

”Covid-19 Türkiye’de yaygınlaşmadan önce, üniversite çapında Wtech olarak bir araya gelme şansı bulduk. Üniversite buluşmalarında çok sayıda STEM öğrencisinin tam olarak yönünü bulamamış ve yeteneklerini keşfedememiş olduğunu gözlemledik. Atıl kalmış, yeteneği yönetilememiş ve görülememiş pek çok gencimiz var. Bilhassa genç kızlarımız bu alanda sayıca az ve motivasyonları yüksek değil. Gelecek ve kariyer kaygısı hissediyorlar. Pes etmek istemiyor ama bir yandan da alternatif yollar arıyorlar. Teknolojide Kadın Derneği olarak ŞİMDİ TAM ZAMANI diyoruz. Onları hayata ve istihdama hazır hale getirmemiz gerekiyor.

Dünyanın lider ülkelerinden biri olmak, bundan sonra oluşacak bu tarz dünya felaketlerinden sağlam çıkmak ve güçlü bir ekonomiye sahip olmak için öncelikle insanımıza yatırım yapmamız gerekiyor. Bu sadece gençlerimizi değil üreten, yaratan, bulan, fikri olan herkesi kapsıyor. Bilhassa kadınların teknolojide üretici olmaları ve sayıca artmaları şart. Covid-19 gösteriyor ki, Türkiye’nin yüksek bilgili, özgüvenli, pes etmeyen, bilim insanlarına ihtiyacı var. İsteriz ki, bu korkunç salgının kurtuluşunu Türk bilim insanları yaratsın.

Dernek olarak başarılı geçen 3 üniversite etkinliğimizden sonra, 12 üniversitede daha planladığımız faaliyetlerimizi Covid-19 nedeniyle iptal ettik. Ama çalışmalarımız mobil ve dijitalde tüm hızıyla ve her gün daha da güçlenerek devam ediyor.

Dernek olarak geçtiğimiz sene açtığımız çevrimiçi kanallarımız ile uzmanlık eğitimlerimize son hızda devam edeceğiz. Portalımıza kayıt olan lise ve üniversite öğrencilerini, teknolojide lider ve öncü üye firmalarımızla sıkça bir araya getirecek dijital etkinlikler düzenliyor olacağız.

Dünyadaki agresif durum, herkesin teknoloji kullanımı konusunda uzmanlaşmasını gerekli kıldı. Bu konuda öğrenci buluşmalarımız daha da anlam kazandı. Toplantılarımızın amacı, üniversitelerde temel eğitimlerini alan kişilerin derneğimiz kanalıyla teknolojik yetkinliklerinin güçlenmesi ve uzmanlaşmaları, derneğimizin düzenlediği ücretsiz eğitimlerin sonunda mezunlarımıza staj fırsatları sağlamaktır.

Mobil ve ev ortamında çalışma tarzı yayıldıkça teknolojik uzmanlıkların daha da önem kazandığı ortada. Yalnızca üniversite ortamı değil, girişimciler, mavi yakalı çalışanlar, beyaz yakalı çalışanlar, ev kadınları da hedefimizdedir.”

Hedefimiz ilk yılımızda 25.000 öğrenciye ulaşmak

”Wtech, 13’ten fazla üniversitede gerçekleştireceği lansman çalışmaları ve çevrimiçi eğitimler ile ortalama 25.000 öğrenciye ilk yılında erişmeyi hedefliyor. Teknolojide Kadın Derneği gururla ve inançla ifade ediyor; hiçbir şeyden vazgeçmeme kararı aldık. Biz pes etmeyeceğiz ve salonları dolduracağız. Salonlar yetmeyecek portalımızı dolduracağız. Portal yetmeyecek kurumları doldurulacağız, hayatı dolduracağız.”

Teknolojide, İnsan ve Kariyer Buluşmaları, 6 Mart 2020, İTÜ

 

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Hakkında

Zehra Öney’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) 31 Ocak 2019 tarihi itibariyle faaliyete geçti. Derneğin önceliği, bilim ve teknoloji dünyasında, kadının kendi potansiyelini keşfetmesini ve fırsat eşitliğini sağlayarak teknoloji sektöründe kadın sayısını arttırmak, toplumsal kalkınmayı desteklemek.

NOT: Türkiye’de teknoloji sektöründe kadın çalışan oranı SADECE %9.91

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
İlgili Konular
  • Bilim ve Teknoloji Dünyasında Kadın
  • İnsan ve Kariyer Buluşmaları
  • Kadın ve Teknoloji
  • teknoloji
  • Teknoloji Sektörü
  • Teknoloji Sektöründe Fırsat Eşitliği
  • Teknoloji Sektöründe Kadın
  • Teknolojide
  • Teknolojide Kadın Derneği
  • Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) Hakkında
  • Teknolojide Kadın Derneği Faaliyetleri
  • Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney
  • Türkiye’de Teknoloji Sektöründe Kadın Çalışan Oranı
  • Wtech
  • WTech Akademi
  • WTech Faaliyetleri
  • Wtech Teknolojide Kadın Derneği
  • Zehra Öney
Avatar
Bigoody

Önceki Makale
  • KADIN DÜNYASI

Evden Çalışmada Verimi Artırıyor: Zaman Yönetimi ve İş Disiplini

  • 23 Mart 2020
Devamını Oku
Sonraki Makale
  • KADIN DÜNYASI

Evden Çalışmada İş Disiplini Nasıl Korunur?

  • 26 Mart 2020
Devamını Oku
İlgileneceğiniz Diğer Haberler
Devamını Oku
  • MODA VE BAKIM

MAC & Harris Reed

  • Bihter Neymen
  • 19 Ocak 2021
Devamını Oku
  • MODA VE BAKIM

Tenisin Yıldızı Louis Vuitton’un Yeni Yüzü

  • Bihter Neymen
  • 12 Ocak 2021
Devamını Oku
  • KADIN DÜNYASI

Mensturasyonu Hafifletin

  • Bihter Neymen
  • 7 Ocak 2021
Devamını Oku
  • MODA VE BAKIM

2021’de Saçlarınızı Hangi Renk Yapacaksınız?

  • Bihter Neymen
  • 5 Ocak 2021
Devamını Oku
  • MODA VE BAKIM

Pixie Cut Saçın Gücü Adına

  • Bihter Neymen
  • 4 Ocak 2021
Devamını Oku
  • MODA VE BAKIM

Trendleri Yakalamak İsterken ‘Out’ Olmayın

  • Bigoody
  • 30 Aralık 2020
Devamını Oku
  • KADIN DÜNYASI

Kadınlarda Hemoroid (Basur-Mayasıl) Problemi

  • Bigoody
  • 22 Aralık 2020
Devamını Oku
  • MODA VE BAKIM

Ev Tipi Peeling’e Dikkat!

  • Bigoody
  • 21 Aralık 2020
En Çok Okunanlar
  • 1
    Eyfel Kulesinde Köklü Değişim
  • 2
    Hailey Bieber Yeni Markasına Adım Attı
  • 3
    Gama Işını Patlamalarının Ardındaki Gizem
  • 4
    Yeni Kripto Para Birimi: Dogecoin
  • 5
    Uzaya Yolculuk Süresi 3 Aya mı İnecek?
Bigoody
İletişim

Hümanist Ajans A.Ş.

Tel: 0216 469 69 60

Gsm: 0537 512 60 92

Adres: Kozyatağı Mah. Şakacı Sok. Deval Apt.
No: 45/B Kadıköy / İSTANBUL

Bizi Takip Edin

Anahtar kelimelerinizi girin ve Enter tuşuna basın.