Bigoody
  • Anasayfa
  • KADIN DÜNYASI
    • İŞ DÜNYASI
    • ANNE VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • ERKEK DÜNYASI
    • BABA VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • GÜNDEM
  • YAŞAM
    • SAĞLIKLI YAŞAM
    • GASTRONOMİ
    • MEKAN ÖNERİLERİ
    • ASTROLOJİ
    • CİNSEL YAŞAM
  • KÜLTÜR SANAT
    • KİTAP
    • MÜZİK
    • TİYATRO VE SİNEMA
  • Kurumsal
  • İletişim
  • Reklam
Sosyal Medya
Facebook 12
Twitter 0
Instagram 0
Pinterest 3
YouTube 254
LinkedIn
Reddit 1
  • Kurumsal
  • Reklam
  • İletişim
Bigoody
Bigoody
  • ANA SAYFA
  • KADIN DÜNYASI
    • ANNE VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • ERKEK DÜNYASI
    • BABA VE ÇOCUK
    • MODA VE BAKIM
  • GÜNDEM
  • YAŞAM
    • SAĞLIKLI YAŞAM
    • GASTRONOMİ
    • MEKAN ÖNERİLERİ
    • ASTROLOJİ
    • CİNSEL YAŞAM
  • İŞ DÜNYASI
  • KÜLTÜR SANAT
    • KİTAP
    • MÜZİK
    • TİYATRO VE SİNEMA
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Pandemi Dönemi El Bakımı

  • 8 Eylül 2020
Total
0
Shares
0
0
0

Evden çıktığımız andan itibaren birçok enfeksiyon ajanına maruz kalıyoruz. Asansörler, merdiven korkulukları, kapı kolları, çalıştığımız yerler ve dokunduğumuz her yerde birçok enfeksiyon ajanına ve virüse maruz kalındığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde çok sık el yıkamamız gerekiyor. Dezenfektan, kolonya, sabun ve temizlik malzemelerinin bu dönemde daha fazla kullanılması ellerde egzama, kuruma, çatlama ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Eller dezenfekte edildikten sonra mutlaka nemlendirilmeli” açıklamasında bulundu.

Kullanılan sabun ve dezenfektanlarda oldukça fazla kimyasal madde bulunuyor. Bunun da ellerde kuruma, çatlama ve alerjik reaksiyonlara sebep olabildiğinin altını çizen Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Egzamadan korunmak için kimyasallardan ellerimizi korumalıyız. Normal şartlarda günde 4-5 kez el yıkamak yeterli ancak bu dönemde el yıkama daha da sıklaştı. Dışarı çıktığımız andan itibaren temas ettiğimiz, dokunduğumuz yerlerden sonra sık el yıkamak gerekiyor. Sık yıkayalım, uygun ajanlar kullanalım ama yıkadıktan sonra ellerimizi nemlendirerek egzamaya karşı koruyalım” dedi.

Fazla kolonya ellerde kuruma ve çatlamalara neden olabilir

Kolonya ile ellerimizi dezenfekte ettiğimizde, içerdiği alkol sayesinde virüslere karşı korunabildiğimizi söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Ancak tabii içerdiği alkol oranı önemli. Yüzde 70 ile yüzde 80 derece arasındaki kolonyaları tercih etmeliyiz. Kolonyanın fazlası da ellerimizde kuruma ve çatlamalara neden olabilir. Kolonya kullandıktan sonra ellerin nemlendirilmesi ihmal edilmemeli” hatırlatmasında bulundu.

Dezenfektanların mümkün olduğunca az kimyasal içerikli, az kokulu olanları tercih edilmeli

Covid-19’dan korunmak için özellikle son dönemde el dezenfektanlarının sıkça kullanıldığının altını çizen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Çantalarımızda sıvı ya da sprey formunda el dezenfektanlarımız bulunuyor. Dezenfektanların da içerisinde birtakım kimyasallar var. Dezenfektanlar elbette bu dönemde, özellikle dışarıda temas ettiğimiz yerlerden sonra sık sık kullanılmalı. Ancak mümkün olduğu kadar az kimyasal içerikli, az kokulu, az boyalı dezenfektanları tercih etmeliyiz. Dezenfektanların içerisindeki alkol oranı ve bazı kimyasallar da ellerdeki kuruma, çatlama, egzama ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle dezenfektan kullanımı sonrası da elleri nemlendirmeliyiz. Nemlendiricilerin de mümkün olduğu kadar eczane ürünü ve güvenilir markaların ürünü olmasına özen göstermeliyiz” dedi.

Temizlik ürünlerine elle temas etmemeli, eldiven kullanmalı

Evde kullandığımız deterjan ve çamaşır suyu gibi temizlik ürünlerinin çok fazla kimyasal içerdiğine değinen Dr. Kübra Esen Salman, “Bunları kullanırken mümkün olduğu kadar sulandırarak kullanmalıyız. Bu maddelerin ellerimize temas etmeden önce eldiven kullanmaya, özellikle de içi pamuklu egzama eldiveni kullanmaya özen göstermeliyiz. Yine temizlik yaptıktan sonra ellerimizi bol su ile yıkayıp üstüne nemlendiricilerimizi kullanmalıyız” açıklamasında bulundu.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
İlgili Konular
  • bakım
  • Corona Virüs Önlemleri
  • Corona Virüs Tedbiri
  • EL BAKIMI
  • güzellik
  • Kadın
  • Koronavirüs Günlerinde Kolonya
  • Koronavirüs Kadın
  • sağlık
Avatar
Bigoody

Önceki Makale
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Sağlığınız İçin Kakao Nibi’ni Keşfedin

  • 31 Ağustos 2020
Devamını Oku
Sonraki Makale
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Koronavirüs Kaygısıyla Baş Etmenin İpuçları!

  • 11 Eylül 2020
Devamını Oku
İlgileneceğiniz Diğer Haberler
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Kahve Tüketimi İşitme Kaybını Engelleyebilir mi?

  • Bihter Neymen
  • 3 Şubat 2021
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Deliksiz Uyku İçin Tavsiyeler

  • Bigoody
  • 23 Aralık 2020
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Uykuya Dalamama Anksiyete Habercisi Olabilir!

  • Bigoody
  • 22 Aralık 2020
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Lahana; Yapraklarında 7 Fayda Gizli!

  • bigoody
  • 22 Aralık 2020
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Metabolizmayı Yavaşlatan 6 Önemli Neden!

  • bigoody
  • 22 Aralık 2020
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Alüminyum Tencerelere Dikkat!

  • Bigoody
  • 22 Aralık 2020
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Pancar Deyip Geçmeyin…

  • Bigoody
  • 21 Aralık 2020
Devamını Oku
  • SAĞLIKLI YAŞAM

Karantinada Aldığımız Kiloların Psikolojimizle İlişkisi Var

  • Bihter Neymen
  • 21 Aralık 2020
En Çok Okunanlar
  • 1
    Eyfel Kulesinde Köklü Değişim
  • 2
    Hailey Bieber Yeni Markasına Adım Attı
  • 3
    Gama Işını Patlamalarının Ardındaki Gizem
  • 4
    Yeni Kripto Para Birimi: Dogecoin
  • 5
    Uzaya Yolculuk Süresi 3 Aya mı İnecek?
Yakın Zamanda Eklenenler
    • GÜNDEM
    Elliot Page ve Emma Portner Boşanıyor
    • 27 Ocak 2021
    • GÜNDEM
    İngiliz Hükümeti Sincaplara Doğum Kontrol Hapı Verilmesini Onayladı
    • 27 Ocak 2021
    • GÜNDEM
    Depresyondan Ağaçlarla Kurtulun
    • 27 Ocak 2021
    • GÜNDEM
    Havadan Kör Olmak İstemezsiniz
    • 27 Ocak 2021
Bigoody
İletişim

Hümanist Ajans A.Ş.

Tel: 0216 469 69 60

Gsm: 0537 512 60 92

Adres: Kozyatağı Mah. Şakacı Sok. Deval Apt.
No: 45/B Kadıköy / İSTANBUL

Bizi Takip Edin

Anahtar kelimelerinizi girin ve Enter tuşuna basın.